Waarom lid worden?

Wij staan altijd voor je klaar

Persoonlijke helpdesk. Gratis mentor/ coach als je met iets nieuws begint. Juridische ondersteuning bij alle werknemersvragen.

Wij komen op voor jouw rechten

We strijden voor het vak muziek op school én voor betere arbeidsvoorwaarden. Zowel voor werknemers als zzp'ers.

Laat je inspireren door collega's

Ontmoet je collega muziekdocenten in onze bijeenkomsten. Overzichtelijke database met lesmateriaal voor je muzieklessen. 6 keer per jaar het magazine Kunstzone.

Wij staan voor je klaar

Onze helpdesk staat altijd voor je vragen klaar. Dat kunnen vragen zijn over de inrichting van je muzieklokaal of hoe je het vak muziek moet vormgeven in het vmbo. Als je met een nieuwe baan of klus begint kunnen we je koppelen aan een mentor/ coach. Stel, je start voor het eerst met eindexamenklassen of je wilt zelfstandig workshops gaan geven, dan kunnen wij je aan iemand koppelen met praktijkervaring op dat gebied die je waardevolle tips en feedback kan geven. 

VLS is een volwaardige vakbond. We leveren vergelijkbare diensten als de AOb of de Kunstenbond. Dat kunnen we omdat we lid zijn van de de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv). Jij kunt daarom bij onze juridische specialisten terecht met al je vragen over arbeidsvoorwaarden, jaartaak, pensioen. Maar ook over zaken als het bepalen van een goed tarief als je zzp’er bent. In het geval van een arbeidsconflict staan we je bij met juridische dienstverlening.

Wij komen op voor jouw rechten

VLS strijdt voor jouw belangen. We staan in nauw contact met het ministerie van OC&W, SLO en CvTE waardoor we invloed kunnen uitoefenen op de kwaliteit van het muziekonderwijs in Nederland. Met partners LKCA, Gehrels en Méér Muziek in de Klas lobbyen we voor een betere plek van het vak muziek op school. 

Via de FvOv zitten we ook aan tafel bij het totstandkomen van een nieuwe cao en andere belangrijke zaken als het lerarentekort en corona. Voor onze zzp’ers zijn we lid van de Creatieve Coalitie. 

Als lid profiteer je ook nog eens van korting op nascholing en kun je via OHRA een collectieve zorgverzekering afsluiten. 

Laat je inspireren door collega's

Wij geloven dat het vak muziek beter wordt als we van elkaar leren. Als we meer samenwerken. Daarom organiseren we niet alleen nascholing over specifieke onderwerpen als technologie in de klas. We koppelen ook muziekdocenten aan elkaar. Zo zijn er regelmatig intervisiebijeenkomsten, bijvoorbeeld voor vmbo-docenten of eindexamendocenten havo/vwo.

Vanaf najaar 2022 gaat onze Lesmateriaal Database live. Daarin kun je zelf muzieklessen delen en zoeken naar materiaal van anderen. 

Het tijdschrift Kunstzone is ontstaan uit een samenwerking met partnervereniging VONKC (beeldend, dans en theater) en staat 6 keer per jaar vol diepgaande achtergrondartikelen over muziekonderwijs. Op onze website vind je interviews, blogs, praktische tips en het laatste nieuws. 

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn per jaar.

Lees hier hoe je in aanmerking komt voor de extra korting van minimaal 37%!

Gratis

Student

Als student ben je verzekerd van een volledig gratis abonnement.

€80,-

Kleine baan

Als je minder dan €1.000,- bruto per maand verdient als muziekdocent, betaal je €80,- per jaar. Dit tarief geldt ook de eerste twee jaar na je studie! Je kunt dit bedrag verrekenen met de belasting. Dat levert een korting van minimaal 37% op. Als je tussen de €1000,- en €1600,- bruto per jaar verdient betaal je €100,- per jaar.

€160,-

Reguliere baan

Verdien je meer dan €1.600,- bruto per maand dan betaal je €160,- per jaar. Je kunt dit bedrag verrekenen met de belasting. Dat levert een korting van minimaal 37% op, waardoor je nog maar zo'n €8,- per maand betaalt!

Enthousiast geworden?

Wordt nu lid van VLS, dé vakvereniging en vakbond voor muziekdocenten in het onderwijs.