Tineke van Dijk ‘Muziekdocent van het jaar 2022’

Met de verkiezing ‘Muziekdocent van het Jaar’ geven we aandacht aan de kwaliteit van het muziekonderwijs in Nederland en de belangrijkste spil daarin: de docent. Op elke school kan goed muziekonderwijs er anders uitzien. Van grootste optredens op de ene school tot op kleine schaal het verschil maken voor die ene leerling op de andere school, een vergelijking is daarom lastig.

Dit neemt niet weg dat we heel blij zijn dat we uit de honderden aanmeldingen van leerlingen, ouders en collega’s 8 genomineerden in het zonnetje konden zetten en wij met trots mogen verkondiging dat ‘Muziekdocent van het Jaar 2022’ is geworden… 🥁

🎉🎉🎉 Tineke van Dijk van het Ichthus College Veenendaal.

Tineke van Dijk krijgt volgens de jury indrukwekkende dingen voor elkaar met de leerlingen en is in staat om de brede inhoud van het vak met plezier over te brengen op de leerlingen. Zij schakelt moeiteloos tussen verschillende genres en is in staat goed muziekonderwijs en leuk muziekonderwijs helemaal samen te laten komen.

De jury: “Tineke heeft bovendien een positieve houding: niet denkend in belemmeringen maar juist in mogelijkheden: met creativiteit en ambitie weet ze overal iets van te maken. Daarnaast heeft ze een flinke dosis humor, is enthousiast en bevlogen. Het lukt om op een eigentijdse manier leerlingen te bereiken, te enthousiasmeren, naar een hoger level te brengen en de passie en liefde voor het vak op hen over te brengen. Zij ís er echt voor de leerlingen.”

🙌 We willen iedereen die heeft meegewerkt aan de organisatie, de stemmers en natuurlijk de andere genomineerden ontzettend bedanken voor jullie betrokkenheid!

🙏 Cynthia Chua, Karin Melgers, Dorien Kooi, Barry Oosterwaal, Johnny Bernhard, Jolande Schenkeveld, Jacco Hendrikx
🤝 Buma Cultuur / Buma Music Academy
🤗 Petra Smit en CSB Amsterdam

Misschien vind je dit ook interessant

Kunstvakken op de schop: SLO presenteert nieuwe vakkenstructuur

Betaald ouderschap in het vo

Oog voor impuls biedt zzp’ers tegemoetkoming kosten AOV