Zingen in het vmbo

Soms heb je niet de woorden om jezelf te uiten, maar kun je het beter zingen.

Om een klas aan het zingen te krijgen ga je uit van een veilige sfeer. Dit gaat niet altijd vanzelfsprekend en als docent ben je constant aan het werk om leerlingen jou, zichzelf en elkaar in vertrouwen te nemen. Bij Vocal Statements zijn wij ervan overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om de eigen stem te ontdekken. Letterlijk en figuurlijk. 

In deze workshopmiddag ga je aan de slag met theatermaker Adanma Okoro, trainer creatieve processen Maite van der Marel en muziekdocentopleider Carmen Hovestad om tools te krijgen om met vmbo-klas aan de slag te gaan. Welke liedjes zijn geschikt voor deze groepen? Hoe kun je theater en muziek inzetten voor een veilige sfeer in een groep? Hoe kun je leerlingen mede-eigenaar maken van de les? En welke schurende vragen leven er in een cosmopolitische samenstelling van een klas?

Ter gelegenheid van 5 jaar Vocal Statements en 900 jaar Utrecht Stadsrechten is in het Stadhuis Utrecht de hele maand november de expositie ‘Dit is mijn Stem’ te zien. Utrechtse vmbo-leerlingen laten in beeld & geluid hun stem horen en zo breken zij de muren af rondom sociale klasse, afkomst en kunstdisciplines. Tijdens de de workshop is er gelegenheid om deze expositie te bekijken.

Tijd: Woensdag 16 november van 15.00 – 18.00

Locatie: Stadhuis, Stadhuisbrug 1, Utrecht. Meer informatie over de bereikbaarheid.

Deze workshopmiddag is een samenwerking van de VLS met Vocal Statements.

Je kunt je via dit aanmeldingsformulier inschrijven. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 november. 

De bijeenkomst kost €95,- inclusief koffie/thee en borrel na afloop.

De kosten voor deze scholing komen in aanmerking voor vergoeding door je werkgever vanuit het persoonlijk basisrecht voor scholing, artikel 16.5 cao VO. Mocht jouw school dit niet vergoeden of ben je werkzaam als zzp’er dan kun je als VLS-lid de middag bezoeken voor een speciaal tarief van €50,-. Voor studenten is het gratis. 

Maite van der Marel

 

Adanma Okoro

 

 

Datum en tijd
16 november 2022

Misschien vind je dit ook interessant

Future SoundLAB

Studiedag kunst (algemeen) havo en vwo 2023